Kalafior z kminem rzymskim

07 Styczeń 2014

Od mniej wiecej miesiąca jest dostępny nowy magazyn na tablety SMAQ. Możecie w nim znaleźć moje zdjęcia i aromatyczne, pachnące przyprawami przepisy...

 

średni kalafior

250g pomidorków cherry

płaska łyżka zmiażdżonych ziaren kolendry

płaska łyżka kminu rzymskiego

2 duże ząbki czosnku

łyżka curry

2 łyżki masła

2 łyżki oliwy z oliwek

sól do smaku

½ szklanki wody

 

Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy poszatkowany czosnek, kmin rzymski, kolendrę i curry. Całość chwilę prażymy, a nastepnie dorzucamy pokrojonrgo na małe różyczki kalafiora, dodajemyy masło, pokrojone ne pół pomidory, podsmażamy chwilę, dodajemy wodę, przykrywamy i dusimy 5- 10 minut. Solimy do smaku . Smaczy i na ciepło i na zimno.