Sok i kasza aglio burro

25 Styczeń 2013

Mam nową super wyciskarkę do cytrusów ! Każdy dzień zaczynam od dużej szklanki świeżego soku pomarańczowego ( ok, czasami na jednej się nie kończy :-))), a potem...
Np. kasza jaglana. Ta, którą zrobiłam ostatnio z czosnkiem i ostrą papryką była przepyszna!

1/2 szklanki kaszy jaglanej
ok. 1 i 1/2 szkalnki wody
2 ząbki czosnku
1 ostra zielona papryczka
1 łyżka oliwy z oliwek
ok. 150 g żółtej fasolki szparagowej ( np. mrożonej)
ok. 50 g masła
sól do smaku

Na oliwie z oliwek podsmażamy wyciśnięty czosnek i poszatkowaną papryczkę. Po chwili dorzucamy masło. Gdy się rozpuści wrzucamy kaszę jaglaną, którą na małym ogniu chwilę prażymy. Kaszę zalewamy wrzątkiem, dodajemy fasolkę szparagową i sól do smaku. Gotujemy pod pokrywką, aż kasza wchłonie całą wodę.