Przemytnicy na wakacjach

25 Listopad 2011

       „Przemytnicy na wakacjach” są kontynuacją książki „ Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy”. W 9 rozdziałach znajdziecie kolejne przepisy na wyjątkowe dania z różnych stron świata. Dzięki naszej książce każdego dnia będziecie mogli wybrać się w wyjątkową, kulinarną podróż, a przy okazji przemycić w menu coś zdrowego. Próbowaliście kiedyś włoskiej, rozgrzewającej zupy minestra di farro? Albo przenieśliście się podczas obiadu do słonecznej Grecji? A może mielibyście ochotę wyczarować w swojej kuchni prawdziwą francuską kawiarnię lub zaprosić przyjaciół do hiszpańskiego baru tapas? Z każdego wyjazdu przywoziliśmy przepisy i podczas gotowania dorzucaliśmy coś od siebie. Wam również gorąco to polecamy, bo eksperymentowanie w kuchni jest zawsze mile widziane!

Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło

 

  Pierwsza część „Przemytników” wzbudziła we mnie ogromny entuzjazm. Prostota przepisów ( wypróbowałam ponad 90% ) oraz wyjątkowy smak prezentowanych w niej potraw sprawiły, że jest ona moją ulubioną książką kucharską. Dlatego nieustannie prosiłam autorów o drugą część. I oto jest! HURRRA! Mam co gotować przez kilka najbliższych miesięcy, a potem zacznę męczyć Jagódkę, Karolinę, Monikę i Maćka o kolejną część. Może się uda :-)

 Alicja Mościńska ( miłośniczka vegegotowania od ponad 20 lat, kuchniaalicji.blogspot.com )

 

 Czy może być coś piękniejszego niż zbiór przepisów kulinarnych powstałych z miłości i w miłości, domowe ciepło i jego smak. No i te rozbrajające uśmiechy szczęśliwej rodziny spoglądającej na nas z fotografii, które zdają się mówić „żyj pięknie i zdrowo”.

Michał Piróg - choreograf

Za pośrednictwem strony www.1000stopni.pl można już kupić książkę „ Przemytnicy na wakacjach”. Koszt książki razem z przesyłką ( na terenie Polski) wynosi 45 zł!

Zamówienia przyjmujemy drogą mailową:

maciej@1000stopni.pl

Maciej Szaciłło

Kredyt Bank

03 1500 2022 1220 2002 0531 0000